Vlasnici projekata u razvoju

Neovisno o tome u kojoj se fazi projekt nalazi i razvija li ga fizička osoba, obrt ili tvrtka, spremni su evaluirati sve ponude obnovljivih izvora energije. Svaki projekt iskorištavanja potencijala OIE u našem je interesu, a možemo ga razvijati samostalno ili zajedno s potencijalnim partnerima. Imamo bogato iskustvo u medijaciji konflikata između uključenih dionika pa su često projekti u koje smo se uključili, nakon dugih zastoja, realizirani. Rad s wpd-om je rad s kompanijom koja uvažava i poštuje svoje partnere, neovisno radi li se o velikim tvrtkama ili pojedincima.

Volimo surađivati s partnerima koji imaju dobre lokalne kontakte i znaju procijeniti potrebe zajednice u kojima se projekt predviđa realizirati. Djelatnici wpd-a iskusni su u razvojnim projektima. Uz korporativnu kulturu usmjerenu na učinkovitost, kratak lanac odlučivanja i financijski potencijal, uspješno ostvarujemo ideje i dodajemo vrijednost kao projektni partner.

Situacija na tržištu energije mijenja se sve brže pa je time teže osigurati financiranje i udovoljavanje svim suvremenim tehničkim i ekološkim standardima u pripremi projekata. Zbog toga se brojni projekti manjih, privatnih investitora, unatoč ulaganju značajnih sredstava, nisu realizirali na vrijeme i ušli u prodaju kao već tehničko-tehnološki zastarjeli. Suradnja s wpd-om umanjuje taj rizik i povećava šanse pravovremene realizacije projekta.