O nama

wpd Adria

wpd Adria je regionalna podružnica njemačkog wpd-a, jednog od lidera korištenja obnovljivih izvora energije, trenutno najvećeg on-shore developera vjetroparkova u Njemačkoj. U Hrvatskoj smo uspješno realizirali projekte vjetroelektrana Trtar Krtolin, Orlice, Katuni i Ponikve, ukupno instalirane snage od gotovo 100 MW.

wpd Adria

Kompanija istražuje potencijalne lokacije za buduće projekte u Hrvatskoj, ali i zemljama u širem okruženju te se pripremamo za novi razvojni ciklus. Osim vjetroelektrana, zainteresirani smo za razvoj hibridnih postrojenja koja bi utilizirala energiju vjetra i sunca ili vode. Realizacijom ovakvih projekata, osim doprinosa hrvatskom elektroenergetskom sustavu i povećanju udjela proizvodnje iz OIE, donosi dugoročnu korist jedinicama lokalne samouprave kroz izravan proračunski doprinos, a wpd u definiranju obuhvata projekta vodi računa o poticanju održivog razvoja zajednica u kojima djelujemo, posebno kroz donacije usmjerene dobrobiti djece i mladih, očuvanja prirodne i kulturne baštine te razvoja organske poljoprivrede.

wpd Adria

Zainteresirani smo za razvoj projekata u Hrvatskoj, Albaniji, Bosni i Hercegovini, Crnoj Gori, Kosovu, Makedoniji, Sloveniji i Srbiji. Osim green-field razvoja u kojem projekte možemo voditi od ideje do puštanja u pogon,

wpd je pouzdan partner za razvoj, financiranje, gradnju i upravljanje vjetro-parkovima na kopnu i moru. Srednje velika kompanija osnovana je u Bremenu 1996., a danas posluje u više od dvadeset država te s preko dvije tisuće stručnjaka ima vodeću ulogu u povećanju udjela obnovljivih izvora energije i podršci očuvanju klime.
U Njemačkoj, wpd je postigao vodeću poziciju u ekspanziji kopnenih vjetroelektrana, a stvara i snažnu poziciju u poboljšavanju iskorištavanja kapaciteta kao pokretaču inovacija. wpd je također uspješan u razvoju odobalnih vjetroelektrana u Europi i na drugim kontinentima.
Već godinama wpd ima prvoklasni A kreditni rejting agencije Euler Hermes, članice Allianz Grupe. Ovo vanjsko vrednovanje kreditnog potencijala naglašava izvrsne potencijale koje wpd ima na osnovu čvrste sadašnje pozicije i sjajnih postignuća.

osnovan

1996.

u Bremenu

posluje u

>20

zemalja

preko

2000

stručnjaka